isj neamt

Inspectorii școlari nemțeni dau asigurări că școlile sunt pregătite corespunzător pentru a primi elevii, parcă uitând că unele nu au primit nici acum avizul sanitar favorabil pentru funcționare.  Potrivit unui comunicat, remis vineri, 13 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț, în acest an, cursurile se vor ține în 256 de unități școlare cu personalitate juridică.

Din datele furnizate de IȘJ, în școli vor ajunge „8.100 de elevi și copii, care vor fi instruiți de 5.350 de cadre didactice, și peste 2.500 de angajați ca personal didactic-auxiliar și nedidactic” În același dulce grai funcționăresc de „lemn”, cel/cea/cei care s-au ocupat de comunicatul cu litere precizează, în textul dat, că, „în vederea proiectării și realizării unui proces de învățământ bazat pe principii ale eficienței, echipa managerială a ISJ Neamț își propune domeniile prioritare, strategiile și obiectivele pentru întreg anul școlar 2014-2015”.

În rest, de pe adresa inspectoratului… „calde urări de sănătate, prosperitate și succes tuturor celor care vor păși pe 15 septembrie 2014 pe porțile școlilor nemțene!” Menționăm că, am încercat să aflăm dacă respectivul comunicat reprezintă varianta finală (bun de dat la populație – n.r.), dar inspectorii „chestionați” nu au făcut altceva decât să paseze răspunsul fără a aduce lămuriri. (M. TEODOROF)