forestier 2014 05

Colegiul Tehnic (Forestier) a schimbat „parchetul de patrimoniu”
* au „beneficiat” 5 săli de clasă
* holul de la una din intrările colegiului nu mai riscă să fie inundat

La Colegiul Tehnic (Forestier), banii alocați de Primăria Piatra Neamț au făcut ca, înainte cu câteva zile de începerea unui nou an școlar, parchetul să nu mai scârție în 5 săli de clasă. Mai mult, holul de la una din intrările colegiului nu mai riscă să fie inundat. Deasupra holului, unde există și o terasă „de patrimoniu” a fost acoperită cu carton bituminos. Sunt îmbunătățiri pe care  reprezentanții școlii le-au făcut cu aproximativ 10.000 de lei. Banii au prins bine înainte de inaugurarea noului an școlar, mai ales că, așa cum a spus directorul colegiului, prof. Mihai Pavăl, în sălile de clasă parchetul nu a mai fost schimbat din 1963.

„Am schimbat aproximativ 300 mp de parchet putred, mucegăit și vechi de zeci de ani de zile. Era ceva de speriat, dar din cauza fondurilor insuficiente am fost nevoiți să așteptăm”, a spus prof. Pavăl. Parchetul lucios, laminat, contrastează cu băncile care trezesc nostalgii celor care au învățat aici în primii ani de la înființarea acestei școli, dar măcar elevii nu se vor mai împiedica de bucățile de parchet care nu-și mai găseau locul și rostul. Mai departe, directorul ne poartă pe holurile clădirii de patrimoniu către o terasă care, ani de-a rândul, a dat numai bătăi de cap, atât profesorilor, cât și elevilor.

forestier 2014 02

„Aici, în urma ploilor se aduna apa și din cauza placărilor vechi, se infiltra cu ușurință în pereți. Toată apa de la ploi ajungea în holul școlii. Nu mai reușeam să scăpăm de mucegai. În sfârșit, în acest an am putut să cumpărăm niște carton bituminat și să acoperim aici”, a adăugat Pavăl.

Acum, în locul în care mucegaiul era la el acasă, s-a dat cu vopsea și în curând, așa cum au spus reprezentanții colegiului, neplăcutul episod va fi acoperit cu un citat care să inspire elevii. Și ușa biroului directorului a fost schimbată, dar, așa cum ne-a prezentat acesta, investițiile au fost făcute din materia primă de care dispune școala.

„Asta e o ușă făcută de maiștrii noștri. Nu ne-a costat nimic”, a mai spus directorul.

De altfel, pentru a se putea încadra în cei 10.000 de lei, mâna de lucru a fost asigurată de angajații școlii. Chiar dacă pereții miros încă a var proaspăt, cu toate acestea, doleanțele celor ce răspund de soarta acestei școli nu s-au stins.

„Ni s-a cerut de la primărie o listă cu priorități și am pus pe foaie cam tot ceea ce ne-am dori să mai vedem la această unitate. Pe viitor am dori să refacem fațadele clădirilor pentru că sunt câțiva pereți scorojiți care nu arată bine deloc. Mai sunt ceva probleme la instalația termică. Am vrea, de asemenea, să facem un laborator de informatică”, a adăugat directorul Pavăl.

Dincolo de ambițiile celor care au fost delegați să vegheze și să contribuie la bunăstarea elevilor acestei unități școlare, o placă de ceramică păstrează încrustate literele care ne reamintesc că acolo este, în continuare, una dintre cele mai frumoase clădiri din «Mahalaua Valea-Viei».

Marian TEODOROF

Articolul precedentPETROTUB și CETATEA, performere în Liga a III-a
Articolul următorNegocieri pentru cornuleț și lapte