ACTUALIZARE Discuţiile Iohannis-Grindeanu s-au încheiat, ZCH NEWS - sursa ta de informații
sursa foto: pressalert.ro

ACTUALIZARE 2: Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu s-a încheiat, după aproximativ o jumătate de oră de discuții. Deocamdată nu se cunoaşte dacă şeful statului a luat vreo decizie. (ZCH NEWS)

*****

ACTUALIZARE 1: Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, joi, 29 decembrie, de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALDE pentru funcția de premier. (ZCH NEWS)

*******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Liviu Dragnea a anunțat că noua propunere a PSD pentru funcția de premier este Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta, deputat PSD ales în 2012 şi, în prezent, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, ales în iunie 2016.

Preşedintele PSD a declarat că, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, au fost luate în calcul mai multe variante, inclusiv o re-nominalizare a lui Sevil Shhaideh şi chiar nominalizarea lui însuşi, dar, în cele din urmă, după ce s-a consultat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea l-a propus pe Sorin Grindeanu. „Am găsit o soluție cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-și facă acolo un pol de putere„, a mai spus liderul PSD, care l-a anunțat ca propunere de premier de Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

Este membru PDSR din noiembrie 1996.

A fost deputat PSD de Timiş şi preşedinte al Organizatiei Judetene a PSD Timis si al PSD Timisoara. A fost membru in Comisia de control a SRI din Parlament in perioada februarie 2013 – decembrie 2014. În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii.

Un CV mai generos oferă, în continuare, site-ul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, tot aici se găsesc datele publice privind averea premierului propus de PSD-ALDE. Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are trei terenuri în judeţul Timiş. El a creditat cu 20.000 euro şi 83.000 de lei firma SC DuoFarm SRL, unde soţia sa este farmacist-diriginte. Are un credit de 44.000 de euro la ING. (D.O.)

 

Articolul precedentÎn ziua înmormântării victimelor sale, şoferul din Bodeşti a cerut libertate
Articolul următorCiocnire cu 5 victime între un microbuz şi un TIR
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.