ACTUALIZARE: Incendiul a afectat o magazie de cazarmament din spatele cabanei. O construcție nouă, lipită de multe alte anexe. Dacă focul ar fi fost scăpat de sub control, cu siguranță s-ar fi extins la Cabana Baraj. La fața locului, a fost o adevărată desfășurare de forțe: pompieri, ambulanță SMURD, poliție. Noi am fost întâmpinați de un jandarm, care ne-a sfătuit să nu facem poze, pentru că este proprietate privată, iar printre cei care se agitau în jurul magaziei din care ieșea fum se află și administratorul. Ferm, acesta ne-a spus că putem face poze de dincolo de pod.

Dincolo de pod (interesant de văzut cum a ajuns podul proprietate privată totuși) este o pancardă pe care scrie „Complex turistic închis”, lucru pe care l-a afirmat și administratorul. Cabana Baraj a aparținut colonelului Ioan Ouatu, care a vândut-o acum vreo doi ani omului de afaceri Ștefan Vuza.

Oamenii, puțini, care se opreau să se uite la intervenția  pompierilor, spuneau însă, că la cabană erau văzute deseori mașini din care se descărca păstrăv. ”Cred că funcționa totuși, dar cu circuit închis”, ne-a spus un bărbat care urmărea acțiunea de stingere.

”Nu știam eu de ce nu este apă în Dodeni”, a afirmat un alt bărbat care a venit din Bicaz să vadă ce se întâmplă. ”Cred că au oprit apa, ca să aibă ei presiune să alimenteze mașinile. Tare sunt curios de la ce s-a aprins”.

Intervenția pompierilor a fost condusă de Andrei Grancea, șeful Detașamentului Piatra-Neamț. După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit că magazia a luat foc din cauza unei lămpi de iluminat, cu neon, lăsată în priză de câteva zile. Au ars bunurile din interior și acoperișul, pe o suprafață de 30 mp. Construcția, ca de altfel toate anexele, nu aveau asigurare, pentru că intenția proprietarului este a le demola. (C.M.)

*****

Trei echipaje de pompieri se află în acest moment în deplasare spre cabana situată în zona de sub barajul de la Bicaz, mai multe persoane anunțând că se vede mult fum. Informațiile sunt contradictorii, unii presupun că arde o anexă, alții că arde acoperișul cabanei. Vom reveni cu amănunte și imagini de la fața locului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTânăr de 30 de ani, mort în accident la Văleni
Articolul următorAdministrația pietreană vrea înfrățiri cu orașe rusești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.