reclama autocenter

Astăzi, 31 octombrie, s-a atins un record de infectări zilnice, raportate de autorități, cu peste 200 de persoane pozitive în județul Neamț. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat de la început și îngrijorător este faptul că sunt tot mai multe cazuri în comunități. În continuare, cele mai multe cazuri noi sunt în municipiul Piatra-Neamț, care de două zile a depășit 4 cazuri la mia de locuitori. În ultimele două săptămâni, au fost confirmați 523 de pietreni, dintre care 54 sunt în focare, dar restul sunt din comunitate.

După datele transmise de Direcția de Sănătate Publică Neamț, până la raportarea de astăzi sunt câteva localități cu peste 3 cazuri la mie: după Piatra-Neamț urmează Girov (19 cazuri), Bicaz (41 de cazuri, din care 12 sunt în focarul de la azil), Moldoveni (7 cazuri) și Alexandru cel Bun (19 cazuri).

Cu o incidență între 1,5 și 3 cazuri la mie sunt alte 22 de localități. Doar în Roman și Dumbrava Roșie sunt focare (cel de la Spitalul Municipal de Urgență și Centrul pentru persoane cu handicap, respectiv la un azil), cu 48 de cazuri și respectiv 36 de persoane pozitive.

Aproape de pragul de 1,5 cazuri la mie sunt alte câteva localități: Horia, Pângărați, Petricani, Timișești, Dragomirești, Pâncești, Brusturi, Urecheni, Poiana Teiului, Borca, Valea Ursului, Gherăești, Dulcești, Bârgăuani, Rediu, Tazlău, Cordun, Ruginoasa, Bicazu Ardelean și Dămuc.

30oct rataprefectura

C.I.

ACTUALIZARE: Conform Grupului de Comunciare Strategică, în județul Neamț au fost confirmate infectate 242 de persoane. Incidența la 14 zile a ajuns la 2,06 cazuri la mia de locuitori. Și numărul bolnavilor retestați pozitiv este mare, 387 în Neamț, din totalul de 2.448 la nivel național.

Numărul pacienților critici se apropie de numărul maxim de paturi disponibile, astăzi fiind 923 de pacienți internați în ATI, din toți cei 11.254 bolnavi internați.

 Mai multe informații oficiale aici.

Articolul precedentUn băiat de 9 ani a suferit arsuri pe 70% din corp, după ce camera i-a luat foc
Articolul următorRata de infectare Covid în localitățile din județul Neamț