Actualizare: Tribunalul Neamț a admis propunerea DIICOT și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru Florin Neculăeș și Nicoleta Maria Stan.
De asemenea, pentru Cezar Neculăeș, Nicolae Stan, dr. Leonard Eugen Chirțescu și dr. Mircea Constantin Oană a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
Mihai Blaga a fost pus în libertate.
Actualizare: Târziu, în această seară, pe la ora 20.20, au fost aduși la Tribunalul Neamț cu propunere de arestare preventivă Florin Neculăeș și Nicoleta Maria Stan.
DIICOT Neamț va cere în instanță arestarea la domiciliu pentru Cezar Neculăeș și Nicolae Stan, tații primilor doi, având în vedere și vârsta acestora. Tot propunere de arest la domiciliu va fi formulată și pentru dr. Leonard Eugen Chirțescu și dr. Mircea Constantin Oană.
Propunerile vor trebui judecate și sentința va trebui pronunțată în timp relativ scurt, având în vedere că ordonanțele de reținere expiră la ora 00.50.
**** Știre inițială ****
Astăzi, 25 noiembrie, după audieri maraton, sunt 7 persoane reținute și 3 plasate sub control judiciar pe 60 de zile de DIICOT Neamț în cauza privind prejudicierea bugetului sănătății cu 6 milioane lei din concedii medicale fictive.
Liderii grupării infracționale acuzați de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual sunt printre cei reținuți: Nicoleta Stan, fostă șefă a Serviciului Evidență Asigurați, Carduri și Concedii Medicale din cadrul CAS Neamț și Nicolae Stan, tatăl acesteia, Florin Neculăeș, fost angajat în același serviciu al CAS Neamț și în prezent angajat al Administrației Finanțelor Publice Neamț și Cezar Neculăeș tatăl său, medicii de familie Leonard Eugen Chirițescu și Mircea Constantin Oană, dar și Mihai Blaga . Urmează ca astăzi DIICOT Neamț să-i ducă la instanță cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au decis plasarea sub control judiciar în cazul dr. Mihai Cuciuc, Marianei Stan, mama Nicoletei Stan și a lui Gheorghe Avram .
Potrivit surselor noastre, la perchezițiile care au început ieri la prima oră și s-au încheiat aseară, pe la ora 18, au fost ridicate documente de la CAS Neamț și de la suspecți sume consistente în lei și valută, telefoane mobile, înscrisuri.
După ce Direcția Antifraudă a Casei Naționale de Sănătate a făcut un control în anul 2020, a reieșit că de la CAS Neamț au fost decontați în jur de 220.000 lei unor bolnavi cu TBC care nu erau înregistrați în programul național de prevenire și control al tuberculozei. O primă măsură a fost aceea de a impune CAS Neamț recuperarea sumei de la firmele care au solicitat decontarea concediilor medicale angajaților. În urma verificărilor s-a constatat că unii nici nu luau tratamentul. O altă măsură luată de Direcția Antifraudă a CNAS a fost sesizarea organelor de anchetă .
C.I.