ACTUALIZARE: La Piatra-Neamț au fost două percheziții, la două firme care se ocupă cu fier vechi și confecționarea de cazane. Ambele sunt administrate de membri ai familiilor Stănescu, una are sediul pe strada Subdarmănești, iar cealaltă pe strada Maramureș din cartierul Gara Veche. Polițiștii din Neamț au ridicat înscrisurile necesare continuării anchetei deschise de Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș. Stăneștii de la Piatra-Neamț nu sunt considerați foarte importanți în rețeaua de evaziune, dar au contribuit și ei la crearea prejudiciului, după cum susțin anchetatorii.

*********

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează 67 de percheziţii, în 11 județe, la sedii de firme și la 40 de administratori bănuiți de infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române și cei din Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează 67 de percheziţii domiciliare, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău și Vaslui. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro”, informează Poliția Română.

Articolul precedentIntervenţie a Ambulanţei pentru o femeie care a înghițit clor
Articolul următorPictorul Viorel Iliţoi, premiat la Concursul „Nicolae Mantu” Galaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.