0:00

ACTUALIZARE Percheziţii DIICOT la Piatra-Neamţ: 1 kg de cannabis, 13.100 de lei şi 44 de cartuşe militare ridicate; 27 de persoane duse la audieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Fugarul prins pe Aeeoportul Otopeni a fost prezentat Tribunalului Neamț, în după-amiaza de 2 martie, și a primit și el mandat de arestare: ”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gabor Bogdan Ilie cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, pe o perioadă de 30 zile, de la data de 03.03.2019 până la data de 01.04.2019”. În termen de 48 de ore de la pronunțarea deciziei de arestare, inculpatul poate formula contestație. Ceilalți 6 traficanți de droguri, arestați deja, au atacat, cu toții, măsura și urmează ca instanța de la Curtea de Apel Bacău să se pronunțe cu privire la acest aspect. (C.M.)

********

O acţiune de amploare s-a desfăşurat, în ziua de 28 februarie la Piatra-Neamţ, iar 6 bărbaţi au fost reţinuţi şi arestaţi, în ziua de 1 martie. Al şaptelea membru al grupului infracţional este un nemţean, stabilit la Iaşi, care a fugit, dar a fost prins pe Aeroportul Otopeni. Acţiunea a fost derulată de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, sub coordonarea unui procuror DIICOT Neamţ, cu sprijul structurilor MAI din Neamţ şi al Brigăzii Operaţiuni Speciale Iaşi şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii au fost prinşi în flagrant 2 suspecţi, care deţineau asupra lor aproximativ 70 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării”, ne-au declarat anchetatorii. „Ulterior s-a procedat la efectuarea percheziţiilor domiciliare, atât la aceştia, cât şi la alţi 5 suspecţi, fiind identificate şi ridicate următoarele bunuri şi valori: aproximativ 1 kg de substanţă vegetală de culoare verde olive, cu aspect de cannabis, 300 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 3 cântare electronice, 4 dispozitive de mărunţit tip grinder, 13.100 lei, 2000 euro, 50 de grame aur, 44 de cartuşe militare calibrul 9 mm şi 10 telefoane mobile”.

La percheziţia făcută în locuinţa fugarului din Iaşi au fost găsite 10 grame de cannabis şi 3000 de lei. În total, au fost duse la audieri 27 de persoane, din care 20 în calitate de martori.

În seara de 1 martie, Tribunalul Neamţ a decis: „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Vicol Sebi Cristinel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată şi deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.03.2019 şi până la data de 31.03.2019. Vicol Emilian, Vicol Vasile, Dura Robert Ionel, Iacob Radu Andrei, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, pe o perioadă de câte 30 de zile, începând cu data de 02.03.2019 şi până la data de 31.03.2019. – Dudău Vasile Bogdan, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată,, trafic de droguri de risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.03.2019 şi până la data de 30.03.2019”.

C.M.

Articolul precedentLocuri de muncă pentru bugetari: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următor18 profesori nevoiți să predea și la alte materii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.