Comunicat de presă al DGASPC Neamț: „Adolescenta era născută în 2002 și era în sistem de protecție în cadrul Centrului „Ion Creangă” Piatra Neamț din iulie 2016, ajungând în atenția DGASPC Neamț după ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute în familie. Copila era în evidenta medicilor specialiști în neuropsihiatrie infantilă. De când a ajuns în centru, adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică în mod constant, nu a dat semne de depresie și nu a avut tendinte suicidale. Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la școală iar după festivitatea de deschidere a anului școlar a mers cu colegii de clasă în oraș, la o pizza. Dupa-amiazș a fost vizitată la centru de o colega și, in jurul orei 16.30, a anunțat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului, constatând ca minora nu este prezentă la apelul de seară, a anuntat, conform procedurilor, poliția care s-a deplasat în centru si a demarat verificarile.

Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare data fiind anunțată poliția.

Marti am fost anunțați de oamenii legii despre faptul că a fost gasită înecată în Bistrița.

În acest moment este în curs de desfășurare o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanțele producerii acestei tragedii.

***** Actualizare 15.40: Fata, care avea 15 ani, a fost declarată decedată la UPU Piatra Neamț, după ce n-a răspuns manevrelor de resuscitare. Polițiștii au stabilit că a fugit dintr-un centru de ocrotire din subordinea DGASPC Neamț, din seara de 11 septembrie. Personalul centrului a anunțat dispariția fetei, s-au făcut căutări dar nu a fost găsită. Ipoteza aflată în lucru este că a înnoptat la o prietenă de la care a plecat în cursul zilei de astăzi. Adoloscenta a părăsit de mai multe ori centrul în care era îngrijită, ultima dată în luna iulie a acestui an. De fiecare dată, însă, a fost găsită și adusă înapoi. Ancheta va stabili care a fost motivația gestului ei.

***** ACTUALIZARE ora 12.50: Fata a fost scoasă la mal și i se aplică manevre de resuscitare. Asupra ei nu s-a găsit niciun document de identitate, iar polițiștii fac investigații pentru a stabili cine este și ce a determinat-o să se arunce în apă.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ

Un apel la 112, înregistrat astăzi, 12 septembrie, la ora 11.43, anunța că o fată s-a aruncat în Bistrița, exact lângă barajul de la Bâtca Doamnei. Pompierii au plecat la locul intervenției cu o barcă pneumatică și cu echipa de scafandri, precum și o ambulanță SMURD de terapie intensivă, cu doi paramedici și un medic și un asistent de la UPU din Spital. Pe mal era o sacoșă, dar în apă nu se vedea nimic. Revenim cu detalii.

Articolul precedentMiercuri fără apă pe 5 străzi din Mărăţei
Articolul următorAJF Neamţ: Suspendare şi amendă după derby-ul Cimentul-Speranţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.