pietricica turism

ACTUALIZARE 3 (18:00): Din primele cercetări făcute de poliţişti, a rezultat că bărbatul fusese la o cunoştinţă, să ia nişte mere. De altfel, pe suprafaţa apei, în zona în  care s-a scufundat maşina, dar şi în aval, erau foarte multe mere. Când a ieşit de pe drumul secundar în drumul naţional a virat la stânga, pe pod, şi cel mai probabil, s-a întâmplat ceva de n-a mai îndreptat volanul. Fiind înalt, autoturismul de teren a trecut cu uşurinţă peste bordura care separă trotuarul de pe pod de partea carosabilă, a rupt parapetul metalic şi a căzut exact în mijlocul canalului, adânc de 4 metri.

Scafandrii ISU s-au chinuit să lege autoturismul cu o şufă, pompierii au tăiat nişte arbuşti cu drujba, pentru că împiedicau tractarea maşinii, dar chiar şi aşa troliul de pe autospecială n-a făcut faţă. A fost chemat în sprijin un localnic, care are un încărcător frontal, cam un sfert ca dimensiune din autospeciala ISU, spre amuzamentul asistenţei, care aştepta de aproape o oră să vadă maşina scoasă şi să se convingă că nu mai este nimeni înăuntru. „Dacă nici o maşină nu pot scoate din canal, ce naiba fac cu troliul ăla? Scot câini din puţuri?”, comentau oamenii.

Un angajat ISU ne-a spus că troliul de pe autospecială poate tracta 7,5 tone. În seara asta, însă, a avut nevoie de sprijin. (C.M.; FOTO: Ş.D.)

*****

ACTUALIZARE 2 (17:00): Bărbatul, A.T., în vârstă de 78 de ani, a fost adus la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din Piatra Neamț, iar la ora 16:50 el se afla încă în comă, intubat și ventilat mecanic, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor care i se fac, cadrele medicale să ia o decizie privind internarea în spital sau transferul la o clinică. (C.I.)

******

ACTUALIZARE 1: Primele fotografii de la faţa locului:

FOTO: (Ştefan DAN)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cu puţin timp în urmă un autoturism a fost văzut părăsind şoseaua şi plonjând în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Pângăraţi. În maşină se afla un bărbat, se pare din localitatea Stejaru, care a reuşit să iasă singur la suprafaţă, dar starea sa a impus totuşi manevre de resuscitare, la care a răspuns. El a fost preluat de echipajul SMURD şi dus la Spitalul Judeţean Neamţ. Nu se cunosc date în acest moment despre starea lui, dar echipajele de salvare aflate la locul accidentului au spus că bărbatul nu vorbeşte şi, prin urmare, nu se ştie încă dacă şi câte persoane mai erau în maşină. Acolo a ajuns şi echipa de scafandri a ISU Neamţ. Vom reveni cu amănunte. (C.M.)