ACTUALIZARE: În urmă cu aproximativ o oră (17:49) AJF Neamţ a postat pe site-ul propriu un comunicat în care anunţă revocarea deciziei de a se disputa 5 etape din returul actualei ediţii de campionat a Ligii a IV-a în cursul anului 2017. Comunicatul AJF Neamţ integral:

„Luând act de opiniile pertinente ale principalelor protagoniste ale campionatului Ligii 4, Comitetul de Urgență al AJF Neamț anulează hotărârea privind disputarea a cinci etape din retur în 2017. Se ține astfel cont de faptul că întrecerea este a tuturor competitoarelor înscrise și nu numai a celor care vor evolua în play-off. Așadar, în 2017 nu se va juca nici un meci din returul sezonului regular. De asemenea, se anunță faptul ca jocul Bradu Borca – Cimentul Bicaz, restanță din etapa 1, a fost reprogramat pentru duminică, 29.10.2017, de la ora 11:00, cu acordul ambelor echipe”.

Ne bucurăm că AJF Neamţ ţine cont de „opiniile pertinente ale principalelor protagoniste ale campionatului Ligii 4″ şi că, în acest context, ZCH NEWS a putut fi util fotbalului judeţean. (M. CONSTANTINESCU)

*******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ a decis disputarea a 5 etape din returul actualei ediţii de campionat a Ligii a IV-a în cursul anului 2017.

ACTUALIZARE L4 AJF a revocat decizia! ZCH NEWS a fost util fotbalului judeţean!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„S-a luat această hotărâre din cauza programului aglomerat care se anunţă pentru primăvara anului 2018, când se vor disputa şi jocurile din play-off-ul Ligii 4 şi partidele din Cupa României”, au argumentat oficialii fotbalului judeţean, într-un comunicat de presă.

„Ne retragem!”

Decizia a nemulţumit mai mulţi antrenori ai formaţiilor de Liga a IV-a. Aceştia aduc contraargumente legate de alocaţiile financiare oferite de primării doar pentru turul de campionat (acolo unde e cazul), de lipsa unei perioade de transferuri între tur şi retur, chiar de starea terenurilor. Decizia cea mai radicală pare însă a o lua chiar campioana judeţului.

ACTUALIZARE L4 AJF a revocat decizia! ZCH NEWS a fost util fotbalului judeţean!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Luni dimineaţă vom face cerere de retragere din campionat. Ştiu că nu va fi aprobată, dar vom solicita clar să ni se argumenteze această decizie. Oricum nu vom achita sancţiunile şi cred că nu ne vor programa duminică. Ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru AJF. De la an la an numărul echipelor tot scade. Nu se poate continua cu acest sistem” – Lucian Cozma (Enadani Poiana Teiului)

„Va fi un fiasco total”

O părere similară este exprimată şi de oficialii de la Bradu Borca, care au readus în atenţie şi suspendările cu care s-a confruntat echipa în această toamnă.

ACTUALIZARE L4 AJF a revocat decizia! ZCH NEWS a fost util fotbalului judeţean!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Nu am vrut să vorbesc până acum despre AJF, nu am vrut să comentez pe marginea deciziilor luate de către dumnealor, însă deja ceea ce se întâmplă irită şi ochiul unui simplu urmăritor al campionatului din Neamţ. Ne-au reprogramat restanţa cu Cimentul după ultima etapă din tur, iar cea cu Enadani cu doar trei zile înainte de meciul cu CSM Ceahlăul. Fără a se lua măsuri pe terenul de joc la restanţa cu Enadani, ne-au sancţionat cu 6 etape, 9 etape, 3 luni, chiar înaintea meciului cu CSM Ceahlăul. Au urmat alte sancţiuni şi amenzi maxime, decimându-ne pentru tot restul turului. Acum s-a prelungit disputarea campionatului cu 5 etape anul acesta. Prelungirea cu 5 etape este şi va fi un fiasco total, lumea şi-a calculat bugetul fiecărei etape în funcţie de numărul de meciuri. Nu se poate nicăieri în lume să fie tur-retur fără perioadă de transferuri” – Florin Pintilii (Bradu Borca)

„Poate vreau să fac transferuri. Cum procedez?”

Şi reprezentanţii formaţiilor Victoria Horia şi Speranţa Răuceşti au emis păreri apropiate.

„Sunt primării care ţin marea parte a echipelor din Liga a IV-a şi au calculat bugetul doar pentru turul campionatului. Cum vor proceda primăriile care nu au alocat încă sume pentru retur? Cum vor organiza meciuri sau cum vor face deplasările echipele care nu au aceşti bani alocaţi? Trebuia gândit încă de la început, din vară. Eu nu pot fi de acord cu o astfel de decizie! În plus, noi am afirmat mereu că nu avem obiectiv, dar uite că, în condiţiile astea, suntem totuşi pe 2. Poate vreau să fac transferuri. Cum procedez?” – Bogdan Găucan (Victoria Horia)

„Se cam închide campionatul”

„Cinci etape au dat? Eu ştiam numai de două. Sunt prea multe! Se cam închide campionatul! Noi vroiam să transferăm jucători acum între tur şi retur…” – Daniel Zavate (Speranţa Răuceşti)

„Problema transferurilor deranjează pe toată lumea”

Deşi nu este nemulţumit de decizie, şi antrenorul de la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ spune că nu îi convine că nu va putea face transferuri între tur şi retur.

ACTUALIZARE L4 AJF a revocat decizia! ZCH NEWS a fost util fotbalului judeţean!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Subiectul s-a discutat şi în vară. E o măsură bună, în ideea de a nu aglomera primăvara viitoare. Vor fi 6 meciuri în play-off, faţă de 3 în sezonul trecut, este şi Cupa României. Mulţi jucători au şi servici, şcoală, facultate, etc. Problema transferurilor deranjează pe toată lumea. Şi pe noi. Ca şi cea a terenurilor dificile. Dar în ultimul caz, dacă sunt terenurile impracticabile, jocurile se pot amâna, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut” – Toader Şteţ (CSM Ceahlăul Piatra Neamţ)

PROGRAMUL STABILIT DE AJF NEAMŢ

Etapa 10 – 29.10.2017, ora 11:00

Voinţa Ion Creangă – Victoria Horia

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Zimbrul Vânători Neamţ

ACS Enadani Poiana Teiului – Moldova Cordun

CS Speranţa Răuceşti – CS Steel Man Târgu Neamţ

CS Cimentul Bicaz – AS Bradu Borca

Etapa 11 – 05.11.2017, ora 11:00

CS Cimentul Bicaz – Voinţa Ion Creangă

AS Bradu Borca – CS Speranţa Răuceşti

CS Steel Man Târgu Neamţ – ACS Enadani Poiana Teiului

Moldova Cordun – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ

Zimbrul Vânători Neamţ – Victoria Horia

Etapa 12 – 12.11.2017, ora 11:00

Voinţa Ion Creangă – Zimbrul Vânători Neamţ

Victoria Horia – Moldova Cordun

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CS Steel Man Târgu Neamţ

ACS Enadani Poiana Teiului – AS Bradu Borca

CS Speranţa Răuceşti – CS Cimentul Bicaz

Etapa 13 – 19.11.2017, ora 11:00

CS Speranţa Răuceşti – Voinţa Ion Creangă

CS Cimentul Bicaz – ACS Enadani Poiana Teiului

AS Bradu Borca – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ

CS Steel Man Târgu Neamţ – Victoria Horia

Moldova Cordun – Zimbrul Vânători Neamţ

Etapa 14 – 26.11.2017, ora 11:00

Voinţa Ion Creangă – Moldova Cordun

Zimbrul Vânători Neamţ – CS Steel Man Târgu Neamţ

Victoria Horia – AS Bradu Borca

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CS Cimentul Bicaz

ACS Enadani Poiana Teiului – CS Speranţa Răuceşti. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Enadani Facebook, CSM Ceahlăul Facebook)

Articolul precedentUn Matiz și un VW s-au ciocnit violent la Războieni
Articolul următorSenatorul Dan Manoliu: ”Vă doresc o sărbătoare binecuvântată!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.