ACTUALIZARE ISJ Neamț a trimis adresă la MEN pentru completarea bugetului de salarii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: După discuțiile cu directorii de școli, prof. Elena Laiu, inspectorul general școlar, a declarat că s-a trimis deja la Ministerul Educației Naționale o adresă privind necesarul de bani pentru completarea bugetului de salarii.

„Promisiunile sunt că ne vor da toți banii. Este o comisie națională la nivel de minister care analizează situația din țară, nu suntem singurul județ, așteptăm răspunsul. Mai avem nevoie de 4 milioane de lei”, a precizat Elena Laiu.

Cât privește nemulțumirea directorilor de școli care se văd în fața perspectivei de a face reduceri de personal, inspectorul general Elena Laiu spune că „n-a făcut nimeni nici o reducere de personal, am avut ședință cu ei”. Cert este că, până vine răspunsul de la MEN, banii sunt aceeași, insuficienți, iar modul cum sunt împărțiți este atributul conducerilor unităților de învățământ: „Directorii răspund de încadrarea în buget”, a mai spus șefa IȘJ Neamț. (C.I.)

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: La această oră, vineri, 11 mai, directorii de școli din județ discută cu conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț despre problema bugetelor care nu acoperă salariile întreg personalului din învățământ. Directorii unităților de învățământ au sperat că inspectoratul are vreo soluție, dar mulți au plecat de la negocieri încruntați și furioși pe „sugestia indirectă de a da oameni afară ca să putem asigura salariile”. Unii directori, puțini, chiar au făcut reduceri de personal, vizat este personalul nedidactic și auxiliar. Alți directori au încercat să explice conducerii inspectoratului că nu se poate recurge la o asemenea măsură întrucât „putem fi dați în judecată” fiindcă „nu avem temei legal”. Discuțiile cu directorii de școli care au fost invitați astăzi la IȘJ sunt urmate de un Consiliu de Administrație. (C.I.)

Articolul precedentElevi de la Colegiul „Calistrat Hogaș” la fabrica de antimaterie de la CERN
Articolul următorRăuceşti: FESTIVAL “FOCLORUL – COMOARA SATULUI” (20.05; 13:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.