iarna-grea-02ACTUALIZARE: Prefectura Neamţ informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că E.ON a reuşit să rezolve problema celor 4.623 de abonaţi, care nu beneficiau de curent electric, din cauza viscolului.

“Apreciez mobilizarea lucrătorilor de la E.ON, care au reuşit să remedieze defecţiunile,  între orele 10:00 şi 14:00, astfel încât toţi cei 4.623 de consumatori afectaţi sunt acum alimentaţi cu energie electrică”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

De asemenea, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întrunit în şedinţă extraordinară, au constatat, conform ultimelor raportări, că traficul rutier este restricţionat pe două drumuri – DJ 207C (Ion Creangă-Valea Ursului) şi DN15D (Gâdinţi-Crăieşti).

CJSU a aprobat suspendarea cursurilor şcolare, pe 9 şi 10 ianuarie, şi s-a luat decizia ca poliţiile locale să patruleze “în locurile cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost”.

“În ceea ce priveste starea drumurilor, în prezent, se acționează pe toate sectoarele de drum național și județean. Din cauza cantitaților mari de zăpadă și a viscolului, în partea de est a județului situația impune măsuri susținute, astfel încât autofreza de la ISU Piatra Neamț a fost dirijată către unitatea Roman”, a mai precizat Niculina Dobrilă. (M. CONSTANTINESCU)

*****

ACTUALIZARE: Ninsoarea abundentă şi intensificările vântului au creat noi probleme. În afară de cele 14 localităţi, care nu aveau curent electric dimineaţă şi unde nu s-a reluat alimentarea, pentru că defecţiunile n-au fost remediate încă, la ora 12:00 a picat curentul şi în Vulpăşeşti şi Bîrjoveni. La ora 13:00, 4.623 de abonaţi nu aveau energie electrică. În plus, circulaţia este restricţionată pe DJ 207 C, între Ion Creangă şi Valea Ursului şi pe DN 15 D, între Gâdinţi şi Crăieşti. (C.M.)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Conform meteorologilor, care au actualizat avertizarea de cod galben de viscol pentru judeţul Neamţ, ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei de astăzi, 8 ianuarie, iar pe alocuri vântul va bate în rafale, cu viteze de 70 km/h, spulberând zăpada. Deja se circulă cu dificultate în zonele „tradiţionale” din preajma Romanului, iar traficul pe DC 83, între Icuşeşti şi Băluşeşti a fost restricţionat, în sensul că nicio maşină nu „mişcă” decât pentru a interveni în vreo situaţie de urgenţă care poate apărea.

Vremea nefavorabilă a provocat mai multe avarii la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. În această dimineaţă, 14 localităţi nu aveau curent, iar 6 echipe E.ON lucrau la remedierea defecţiunilor. Este vorba despre Poienile Oancei, Căuşeni, Stăniţa, Chicerea, Vlădnicele, Negreşti, Todireni, Ghidion, Veja, Miron Costin, Climeşti, Bogzeşti, Hociungi şi Moldoveni.

Prognoza pentru astăzi indică depunerea unui start consistent de zăpadă pe tot teritoriul judeţului Neamţ şi vânt cu viteze de 50-60 km/h. De asemenea, temperaturile pentru intervalul 8-9 ianuarie vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. (C.M.)