aleho
pietricica turism
foto arhiva

Pompierii militari au stabilit că incendiul de la Mănoaia a fost provocat de proprietarul fânăriei. Omul își ținea acolo păsările și a vrut să despăducheze incinta, cu foc. În incendiu au ars 50 de metri pătrați din acoperiș, vreo 40 de metri pătrați de scândură și bârnă, vreun metru cub de lemn de foc. „Proprietarul a încercat să igienizeze adăpostul de păsări, folosind flacără deschisă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații închise”, potrivit lui Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Vechea metodă de scăpat de păduchii din coteț cu flacără a făcut, de nenumărate ori, pagube și chiar victime. Pentru despăduchere, însă, există soluții veterinare, care nu transformă gospodăria în scrum.

********Știre inițială*******

Două echipaje de militari de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț și un echipaj de pompieri voluntari ai SVSU Buhuși intervin, în seara de 18 iunie, la stingerea incendiului izbucnit la Costișa.

La ora 19 a fost anunțat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu la o fânărie din satul Mănoaia, comuna Costișa. La locul solicitării s-au deplasat 3 echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD de la detașamentul din Piatra Neamț. La incendiu se deplasează și SVSU Buhuși cu autospeciala din dotare. Nu sunt victime anunțate, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

Flăcările au cuprins un depozit de furaje, dar fără ca incendiul să se fi extins și la alte obiective, potrivit lui Adrian Rotaru, ofițerul de presă al ISU Neamț.

(C.I.)