ACTUALIZARE: Potrivit comunicatului postat pe site-ul DSP Neamț astăzi, 19 septembrie, vaccinul pneumococic conjugat se administrează împreună cu Hexacima. Detalii privind campania de vaccinare, indicații și contraindicații AICI. (C.I.) 

**************

ŞTIRE INIŢIALĂ: Astăzi, 19 septembrie, urmează să ajungă la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț primele 2.562 de doze de vaccin Prevenar 13 împotriva bolilor pneumococice.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, spune că vaccinarea va începe din data de 2 octombrie „pentru copiii născuți în luna august 2017 și care împlinesc două luni în luna octombrie, potrivit precizărilor Ministerului Sănătății, fiind posibil să fie imunizați copiii în vârstă de până la doi ani, în prima etapă”.

La nivelul instituției nu se cunoaște numărul exact de copii care urmează să intre în această etapă a campaniei naționale gratuite care debutează acum, dar „lunar se nasc în jur de 350-400 de copii în județ”, mai spune oficialul instituției. De mâine, medicii de familie vor primi vaccinul. Administrarea Prevenar 13 se face în trei doze de copil, la împlinirea vârstei de două, 4 și 11 luni.

Noul vaccin este acum utilizat prima dată, după ce a fost inclus în lista națională de imunizări încă din anul 2013, iar fondurile de achiziție au fost alocate în anul 2017. Medici de familie care administrează Prevenar 13 au primit algoritmul și informațiile necesare imunizării sub forma unei scrisori metodologice întocmite de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din București, mai spune dr. Grădinaru, inclusiv indicațiile și contraindicațiile la administrare. (C.I.)

Articolul precedentA luat foc o casă din Dochia
Articolul următorA sunat la 112 în plin infarct!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.