ACTUALIZARE: Crimă la Costişa – suspect arestat preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Ioan Apetri a fost pus în libertate parțială de Curtea de Apel Bacău. Aici s-a judecat contestația față de arestarea preventivă a celui bănuit de uciderea lui Mitică Apetri, vărul său. Instanța superioară i-a admis acțiunea inculpatului și a decis plasarea sa sub control judiciar pe 60 de zile. În aceeași zi, 25 martie, Ioan Apetri s-a putut întoarce acasă, la Costișa. El se bucură de libertate, dar are câteva restricții, între care „e) să nu se apropie de martorii Grigoraş Ileana, Apetrei Gheorghe, Apetrei Ioan, Apetrei Ana, Bucatariu Gheorghe, Amăriuţei Viorica, Ignat Marinica, Podariu Marius Ionuţ, Podariu Mariea precum şi orice ale persoane care sunt martori în cauză, persoane vătămate/părţi civile, sau de experţi, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, potrivit soluției pe scurt a instanței.

Hotărârea Curții de Apel Bacău este definitivă. Pe baza probelor de la dosar, săptămâna trecută Tribunalul Neamț a admis cererea Parchetului Neamț de arestare preventivă a celui suspectat de omor. Ar fi vorba de faptul că între cei doi veri existau neînțelegeri mai vechi și în ziua de 14 martie Ioan Apetri ar fi găsit prilejul să comită agresiunea față de Dumitru (Mitică) Apetri. Acesta a fost lovit în cap, o singură dată. „În sarcina inculpatului s-a reținut că la data de 14.03.2022, în jurul orei 11:25 — 11:35, pe fondul unor conflicte mai vechi care s-au exacerbat în ultima perioadă, s-ar fl deplasat la domiciliul vecinului și verișorului său A.D. și, în timp ce acesta din urmă se afla în patul său în poziția decubit dorsal (la orizontală cu fața în sus) sau decubit lateral drept la orizontală (pe partea dreaptă), i-a aplicat o singură Iovitură cu un corp dur, în zona frontală stânga, provocându-i o plagă epicraniană având lungimea de 5-7 cm, cu hemoragie externă masivă consecutivă, agresiune care, pe fondul intoxicatiei etilice acute a victimei, a condus la decesul lui A. D. după câteva ore. Văzând că inculpatul A. I. se află în situația prevăzută de art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, întrucât rezulta suspiciunea rezonabilă că a săvârșit o infracțiune intenționată contra vieții, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, privarea acestuia de libertate fiind necesară în scopul bunei desfășurări a procesului penal și pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, având în vedere gravitatea faptei, modul de operare, impactul puternic al faptei asupra opiniei publice, prin încheierea nr. 36/U din data de 19.03.2022 pronunțată în camera de consiliu, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Neamț – Secția penală, a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19 martie 2022”, se arată în motivarea instanței.

ACTUALIZARE: Crimă la Costişa – suspect arestat preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cercetările în acest caz continuă, chiar dacă principalul suspect a scăpat de arest.

****Știre inițială****

Ceea ce părea inițial doar o moarte suspectă, pare a se transforma în crimă. Polițiștii și criminaliștii au fost chemați în seara de 14 martie la Costișa, după ce un localnic a sunat la 112 și a anunțat că l-a găsit pe fratele lui mort în curtea locuinței acestuia. Cercetările au durat câteva ore, au fost adunate mai multe probe, s-au strâns câteva declarații și la final persoana decedată a fost transportată la morgă.

La acel moment, am cerut informații legate de moartea lui Mitică Apetri, în vârstă de 69 de ani. Poliția Neamț a precizat că, în principiu, nu ar fi suspiciuni, pe cadavru nu au fost găsite urme vizibile de violență, la examinarea sumară, dar pentru clarificarea cauzei decesului se face necropsia. Oamenii din Costișa, vecinii ai familiei Apetri, vorbeau deja de crimă. Mitică era un om liniștit, care mai bea câte un păhărel, dar nu prea căuta scandal. Era divorțat și vecin cu fosta soție, care locuiește împreună cu unul din copii la o casă în apropiere. Totuși, criminaliștii au găsit câteva pete de sânge și mai așteptau doar concluzia medicilor legiști.

În câteva zile, raportul medico-legal confirma faptul că Mitică Apetri a murit violent, în urma unei lovituri puternice la frunte. Sâmbătă, 19 martie, principalul suspect, Ioan Apetri, a fost reținut și dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. A avut avocat angajat, dar după ce a analizat probele din dosar, Tribunalul Neamț a admis propunerea procurorului de caz și a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ioan Apetri, în vârstă de 75 de ani, este văr cu Mitică Apetri. Din sursele noastre, cel mai probabil el va ataca decizia de arestare și rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel Bacău. Inculpatul mai are timp pentru contestație până diseară, la ora 18.20.

ACTUALIZARE: Crimă la Costişa – suspect arestat preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C.I.

Articolul precedentVIDEO. Incendiu devastator în desfășurare: 140 de oi moarte, 5000 de baloți de furaje arși
Articolul următorCe tip de construcție exterioară să alegi pentru grădina ta