ACTUALIZARE 500.000 de lei în plus pentru ”Casa Verde” la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Agenția de Mediu anunță că «Astăzi, 12.10.2016, ora 12, în urma suplimentării fondurilor alocate județului Neamț pentru Programul „Casa Verde”, mai este disponibilă suma de 200.000 lei. Până în prezent s-au înregistrat un număr de 275 de dosare. La sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, la această oră, nu mai există solicitanți».

Administrația Fondului de Mediu a anunțat că a suplimentat, cu aproximativ 25% pentru fiecare județ în parte, fondurile alocate pentru programul Casa Verde.

La Neamț, suma alocată este chiar mai mare decât 25%, deoarece, la un calcul simplu, aceasta ar fi trebuit să se ridice la aproximativ 350.000 de lei.

„Pentru județul nostru, s-a suplimentat cu 469.164,58 de lei. Cele 1,4 milioane de lei alocate în primă fază s-au epuizat încă de ieri, 11 octombrie, la ora 12. Am înregistrat, în total, 232 de dosare, predominând cererile pentru panourile solare presurizate, pentru care se alocă 6.000 de lei. Astăzi, de la prima oră, sunt aproximativ 60 de persoane înscrise pe liste și sperăm ca, datorită acestei suplimentări, să reușim să onorăm toate solicitările, dacă se va menține predominantă cererea pentru suma de 6.000 de lei”, a declarat Iulian Jugan, directorul executiv al APM Neamț.

În prima zi, pe plan național, județul Neamț s-a plasat pe locul al II-lea în privința numărului de solicitări. Dosarele se pot depune până pe 24 octombrie, desigur, în limita fondurilor disponibile.

Andreea AMARIEI

Articolul precedent„De ce trag clopotele, Mitică” – varianta Situaţii de Urgenţă
Articolul următorExpoziţii de pictură la Piatra Neamţ şi Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.