Astăzi, prefectul George Lazăr a emis ordin de suspendare temporară, în perioada 15 martie – 19 martie, a activităţii de Înmatriculare vehicule din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ. Ordinul a fost necesar după ce șase lucrători ai acestui serviciu au fost confirmați pozitiv la testul Covid-19.

„În acest moment avem suspendată activitatea punctului de lucru de la Roman a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamț  de pe data de 09 martie. Aceasta va fi suspendată și în următoarea săptămână la Roman. În ceea ce privește activitatea pentru tot județul aceasta va fi supendată în perioada 15 – 19 martie a.c., dat fiind cei 6 lucrători confirmați pozitiv și o persoană suspectă pentru care se va reface testul. Vom afisa pe website-ul instituției prezentul Ordin și vom utiliza toate mijloacele de comunicare pentru ca oamenii să fie informați” a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț

De asemenea, proba practică pentru obținerea permisului de conducere se va desfășura numai în condițiile respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, atât candidaţii cât şi examinatorii sunt obligați să poarte măști de protecţie, scanarea temperaturii corporale este obligatorie şi este interzisă susţinerea examenului în situaţia în care aceasta depăşeste 37,2 grade Celsius. Păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5 m între persoanele aflate la locul unde se susţine proba este obligatorie. Accesul în zona de examen va fi permis doar candidatului şi instructorului auto.

Activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.

Angela Croitoru

Articolul precedentPeste 32 milioane de măști cu probleme, peste 720.000 măști retrase definitiv din comerț
Articolul următorDemersuri pentru redeschiderea Spitalului Mobil Lețcani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.