0:00

Pompierii nemţeni au continuat şi săptămâna trecută, 18-24 iulie, acţiunile de informare preventivă în taberele dedicate copiilor şi tinerilor din judeţ, în cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă”.

Astfel de actrivităţi au avut loc în Tabăra Floare de colţ din staţiunea Durău, unde au participat 22 de persoane, în Tabăra Oglinzi –proiectul ARC – cu 145 de persoane, Tabăra „Dumnezeu, prietenul meu”, organizată de Parohia Ortodoxă Slobozia – 200 de persoane şi în „Tabăra din pridvorul satului”, organizată de Parohia Ortodoxă Ceahlău, unde au participat 89 de persoane.

Acţiunile pompierilor în Campania „Vacanţă în siguranţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pompierii le-au prezentat cele mai importante informaţii legate de siguranţă şi de modul în care trebuie să te comporţi şi să acţionezi în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă, cum se aplică manevrele de resuscitare şi alte asemenea informaţii.

În aceeaşi perioadă, voluntarii SVSU din comune au desfăşurat 19 activităţi infnormativ-preventive legate de caniculă, arderea miriştilor şi de pericolele scăldatului în locuri neamenejate.

Acţiunile pompierilor în Campania „Vacanţă în siguranţă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Duminică, 24 iulie, pompierii au fost prezenţi pe Stadionul din orașul Roznov la „Cinema în aer liber” unde au participat aproximativ 300 de persoane, pentru a asigura măsuri de prevenire și stingere a incendiilor. Aceştia au prezentat și materiale audio din cadrul campaniei RISC cu privire la arderile de vegetație uscată și înec.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentGeorge Lazăr, PNL Neamț: ”Îi încurajez pe toți cei interesați să facă propuneri la legile educației, care se află în consultare publică”.
Articolul următorUn tânăr a fost înjunghiat în spate de fratele iubitei sale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.