0:00

* jandarmii i-au învăţat pe elevi să nu bea, să nu se drogheze şi să nu-şi dea în cap

O echipă de jandarmi, compusă din lt. col. Emilian Dragoş, din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, mr. Daniel Popa, psihologul unităţii şi purtătorul de cuvânt mr. Cătălin Resmeriţă Cătălin, a avut o întâlnire, ieri, cu elevii de la Liceul Tehnologic Special Ştefan cel Mare. De-a lungul anilor, tinerii şcolarizaţi în această instituţie de învăţământ au fost protagoniştii unor conflicte violente sau au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni. În ultimul timp, însă, odată cu plecare celor care „îndemnau” la rele, lucrurile par să fi intrat pe un făgaş care promite normalitate. Tentaţiile, totuşi, există.

„Elevii au fost informaţi de către jandarmi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, sunând la 112 sau în mod direct”, a declarat mr. Cătălin Resmeriţă. De asemenea, jandarmii le-au prezentat cazuri concrete şi le-au dat sfaturi pentru a evita să devină victimele unor persoane certate cu legea. Prin intermediul acestor acţiuni, jandarmii se implică activ în formarea şi educarea tinerilor prin discuţii cu elevii despre discriminare, modalităţi de prevenire şi consecinţele violenţei, precum şi ale criminalităţii juvenile”. Tinerilor le-au fost prezentate două filmuleţe despre consecinţele consumului de droguri şi de alcool, şi li s-a explicat cum funcţionează reţelele care se ocupă cu traficul de persoane.

Discuţiile s-au canalizat, însă, şi spre comportamentul violent – una din problemele grave ale societăţii contemporane. La sfârşitul anului trecut, între jandarmii nemţeni şi instituţia de învăţământ a fost semnat un parteneriat educaţional, care prevede mai multe întâlniri cu scopul de a informare şi educa tinerii în scopul adoptării unui comportament non-violent. Totodată militarii şi-au propus să le explice elevilor legile şi să-i ajute să le înţeleagă, pentru a nu cădea în păcatul de a le încălca. (C. MIRCEA)

Articolul precedentExpoziţie permanentă la Muzeul de Ştiinţe Naturale Roman
Articolul următorMoș Crăciun aduce pensiile mai devreme