0:00

Acțiune cu efective sporite în stradă: peste 500 de persoane legitimate, aproape 36.000 lei amenzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii nemțeni sprijiniți de Jandarmeria Neamț și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău au derulat o amplă acțiune în județ pentru a stopa infracționalitatea stradală, nerespectarea măsurilor anti Covid și a normelor rutiere.

Au fost controlate 262 de unități economice și 500 de persoane au fost legitimate, fiind aplicate amenzi de aproape 36.000 lei.

Într-un comunicat de presă de astăzi, 10 martie, IPJ Neamț precizează că acțiunea s-a derulat în zona urbană și comunele învecinate:

În perioada 6 – 8 martie a.c., polițiștii structurilor de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în municipiul Piatra-Neamț și Roman, precum și pe raza orașului Târgu Neamț și Bicaz și a localităților arondate pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, a faptelor comise cu violență și creșterea gradului de disciplină rutieră. De asemenea, acțiunile desfășurate de polițiști au vizat verificarea modului de respectare a măsurilor impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la care au fost cooptaţi şi reprezentanţii altor instituții.

„În acest context, polițiștii au efectuat verificări și controale de specialitate la 262 de obiective economice și au legitimat peste 500 de persoane. Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 228 de sancțiuni contravenționale, dintre care 163 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și 31 conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 35.920 de lei.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Grupării de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău”.

C.I.

Articolul precedentAlți 86 de nemțeni pozitivi la coronavirus. Tot mai mulți pacienți spitalizați
Articolul următorImportant! Vaccinuri disponibile pentru orice persoană adultă, în centrele din Neamț