Azi noapte, 10 spre 11 iulie, între orele 0,00 și 3,00, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, în localitatea Valea Ursului, fiind vizate, în special, discotecile şi barurile.

Peste 20 de polițiști de la Roman, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale şi a faptelor comise cu violență.

Polițiștii rutieri au organizat filtre pe căile de acces către baruri și discoteci pentru identificarea celor care consumă alcool și urcă la volan punând în pericol siguranța traficului rutier.

O latură distinctă a acțiunii a fost identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice.

Polițiștii au legitimat peste 50 de persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat 2 sancţiuni conform Legii 61/1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una potrivit OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi o sancţiune privind abateri la regimul rutier.

„Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 3.800 de lei. Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că, un climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate, un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă. Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie, angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor, pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc”, a declarat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Astfel de acţiuni vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcțiune preventivă a poliției rutiere pe principalele artere din Neamț. Video
Articolul următorO mamă din Pângărați își caută fiica dispărută de acasă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.