lemne politia 03_resizeLa sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț au organizat o acțiune pe linia prevenirii și ilegalităţilor din domeniu silvic.

Au fost verificate firme care se ocupă cu prelucrarea şi transportul lemnului din comunele Vânători Neamț, Pipirig, Crăcăoani, Tupilați, Dămuc, Tarcău, Bicaz Chei şi Bicazu Ardelean – ultimele două localităţi fiind vizate şi în ancheta DIICOT, în care s-au operat 4 arestări.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat două infracțiuni de evaziune fiscală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Codul Silvic și 1 la HG 470/2014, în valoare de 15.000 de lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată au fost verificate în trafic 21 de autoturisme, prin aplicația Wood Tracking, și a fost confiscată cantitatea de 90,82 mc de lemn, dintre care 14,9 mc de cherestea, 63,1mc de lemn de lucru și 12,8 mc de lemn de foc, în valoare de 19.980 de lei”.

La un depozit de material lemnos din comuna Bicaz-Chei poliţiştii au descoperit că administratorul societății nu a înregistrat în actele contabile 236 mc de lemn, din diverse sortimente (buștean gater, lemn de foc, cherestea) și specii (brad, molid, mesteacăn, paltin de munte, plop tremurător, salcie căprească).

„Suspiciunea rezonabilă” în acest caz este că întreaga cantitate de lemn a fost valorificată, fără să se evidenţieze în contabilitate veniturile realizate. Administratorul este cercetat pentru „omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentIonel Arsene: “Dincolo de jigniri, moţiunea PNL nu a adus critici la adresa actului de guvernare”
Articolul următorL-aţi văzut? Sunaţi la 112! A dispărut din 22 septembrie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.