0:00

Modificarea calendarului face ca în acest început de an școlar tinerii care primesc pensie de urmaș să trebuiască să depună mai devreme adeverința de elev. Casa de Pensii Neamț atenționează că documentele necesare, care include și o copie după actul de identitate și un cupon de pensie în original, trebuie transmise până la data de 25 septembrie. Altfel, tinerii riscă să rămână cel puțin o lună fără bani.

Actele pentru pensia de urmaș trebuie depuse de elevi mai repede anul acesta, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt vizați tinerii care împlinesc în următoarea perioadă 16 ani și toți cei care au 26 de ani și sunt studenți, caz în care aceștia pot depune o declarație pe proprie răspundere și aduc după data de 1 octombrie adeverința de student. Copilul – beneficiar al unei pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, are obligația de a prezenta, până la data de 25 septembrie 2022, o adeverința din care să rezulte că în anul școlar în curs, respectiv 2022-2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. Întrucât anul universitar începe cu data de 1 octombrie 2022, studenții urmași, în vârstă de până la 26 ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie 2022 a dovezii continuării studiilor. În consecință aceștia au obligația ca până la această dată să depună la sediul casei teritoriale de pensii o declarație pe proprie răspundere că își continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, cu prezentarea ulterioară, dar nu mai târziu de 20 octombrie 2022, a adeverinței din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2022-2023, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii”, transmite CJP Neamț. Plata acestui drept bănesc va fi reluată din luna în care se depune documentul solicitat.

Anunțul este valabil și pentru elevii care împlinesc 16 ani în următoarea perioadă, de după începerea cursurilor. Declarația pe proprie răspundere și adeverința de elev, student, plus o copie a cărții de identitate și un cupon de pensie de urmaș în original se depun la unul din cele două sedii ale Casei Judeţene de Pensii Neamț – din Piatra-Neamţ și din Roman – sau prin poștă la adresa instituției din municipiul Piatra Neamț, str. Calistrat Hogaș nr. 24, jud.Neamț.

C.I.

Articolul precedentUn şofer romaşcan a fugit de la locul accidentului. A lăsat doi răniţi în urmă.
Articolul următorPiatra-Neamț: Botoșănean lovit de o mașină în piața en-gros. Șoferița l-a dus la spital