Senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al organizației PNL Neamț, este coinițiatorul unui proiect legislativ, depus în Senat, prin care indemnizația acordată urmaşilor militarilor căzuţi la datorie nu va mai fi condiţionată de veniturile familiilor acestora. Inițiativa legislativă prevede că urmașii militarilor decedați în acţiuni, misiuni şi operaţiuni militare în România sau în străinătate vor beneficia de o indemnizaţie lunară fixă, egală cu câştigul salarial mediu brut.

”Familiile militarilor care activează în teatrele de operațiuni sunt parte din efortul pe care aceștia îl depun pentru a-și îndeplini misiunile. Iar militarii trebuie să știe că, în cazul sacrificiul suprem, familiile lor vor fi protejate, indiferent de veniturile realizate ”, precizează senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Inițiativa legislativă modifică o lege anterioară – 168/2020 – prin care doar urmașii militarilor decedați, cu venituri mai mici de 50% din salariul mediu brut, primeau o indemnizație lunară.

Printre ceilalți semnatari ai actului normativ se numără Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, și senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentApa Serv primeşte 970.000 lei din bugetul judeţului pentru utilaje
Articolul următorAviz amatorilor: condamnat la 6 luni de închisoare pentru că a condus băut
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Oare se va gandi vreodata vrun politician la eroii disparuti in Al Doilea Razboi Mondial din anii 1941-1945, care au fost impinsi de fantasmele conducatorilor de atunci ca oile la lupta in Rusia, ce au murit striviti de senilele tancurilor bolsevice la Cotu Donului in 1942, a caror sotii nu au avut nici dreptul sa fie numite vaduve de razboi. De ce nu auzim de la politicieni niciodata un dangat de clopot in memoria eroilor neamului romanesc, Urmasi romani sa nu uitati de eroii nostri. https://www.facebook.com/photo?fbid=923855031697424&set=pcb.1124531144724939

Comments are closed.