În ziua de 4 noiembrie, o ambulanță a fost chemată de urgență la Borca, să preia un tânăr de 26 de ani, căruia i s-a făcut rău brusc, a căzut din picioare și nu mai reacționa la niciun fel de stimul. Personalul medical a stabilit că are un traumatism cranio-cerebral vechi de aproximativ 12 ore și un hematom. Tânărul a fost transportat, inițial, la UPU Piatra Neamț, după care a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Polițiștii, care au început cercetările pentru a vedea în ce condiții a fost rănit tânărul, au stabilit că, în seara de 3 noiembrie, acesta s-a plimbat cu un scuter, condus de un tânăr de 21 de ani, din Borca. La un moment dat, tânărul care conducea scuterul pe drumul comunal a pierdut controlul asupra direcției și ambii ocupanți au căzut. Aparent, nu aveau nimic grav. Au luat scuterul, au plecat acasă și n-au spus nimic. Până a doua zi, când tânărul de 26 de ani a căzut fulgerat.

În cauză a fost deschis un dosar penal în care tânărul de 21 de ani este cercetat pentru conducere fără permis, părăsirea locului accidentului și ștergerea sau modificarea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă. (C.M.)