0:00

Accident mortal la Grințieș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, de 77 de ani, din Grințieș, a fost accidentată mortal, duminică (6 noiembrie) seara, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a drumului național din localitate, fără să poarte lanternă sau îmbrăcăminte reflectorizantă. În aceste condiții, bătrâna n-a fost observată de un bărbat, de 48 de ani, din București, care conducea un autoturism dinspre Borsec spre Poiana Largului. Femeia a fost lovită în plin, iar echipajul de pe ambulanța chemată să-i acorde primul ajutor a încercat, în zadar, s-o resusciteze. ”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

 RECOMANDĂRILE POLIȚIEI PENTRU PIETONI

  • Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
  • Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie să fiţi mai prudenţi!
  • Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi.
  • Copii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copii imită comportamentul rutier al adulţilor.
  • Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
  • Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
  • Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante! (C.M.)
Articolul precedentACTUALIZARE Accident la Şcolile Normale Piatra Neamţ
Articolul următorTot mai mulți elevi olimpici în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.