pietricica turism

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Roman, a murit azi-noapte la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. El s-a rănit grav la cap în dimineața de 1 martie și a fost dus, în comă de gradul IV, cu o ambulanță la spitalul din Roman, potrivit Serviciului de Ambulanță Neamț. De aici a fost transferat, în aceeași zi, la Iași. Bărbatul era la servici, vineri dimineață, la fabrica de nutrețuri combinate a firmei Suinprod SA Roman. Potrivit primelor date din cercetarea pe care Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a început-o, bărbatul a căzut în cap, de la circa 6 metri, pe o platformă betonată.

“Victima era angajată ca manipulant-pregătitor de furaje, iar în dimineața de 1 martie, pe la ora 8.15, a căzut în cap, de la aproximativ 6 metri, pe platforma betonată a unui cântar tip basculă. În această noapte a murit la Clinica de Neurochirurgie din Iași, noi am fost anunțați și o echipă de inspectori se deplasează la angajator pentru cercetări în acest accident mortal de muncă”, a declarat ing. Vasile Trușescu, șeful Serviciului control în securitate și sănătate în muncă din cadrul ITM Neamț.

Bărbatul era căsătorit și avea un copil. Inspectorii vor stabili în ce împrejurări a căzut muncitorul și dacă au fost încălcări ale normelor de protecție. (C.I.)