accident generica

* o maşină s-a răsturnat în râpă la Bicaz

Viteza a fost principala cauză a accidentelor petrecute în week-end şi motiv de doliu pentru o familie din Bacău. Vineri după-amiază, maşina condusă de un bărbat de 65 de ani s-a răsturnat la Bahna, după ce şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, în condiţiile unei viteze mult prea mari pentru carosabilul umed. O femeie de 60 de ani, care se afla pe bancheta din spate şi-a pierdut viaţa, iar copilul de 4 ani, care era lângă ea, a scăpat cu leziuni uşoare.

Conducătorul auto este cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Tot vineri după-amiază, un băcăuan de 27 de ani, care conducea un autoturism prin Pipirig, a intrat pe contrasens, tot pe fondul vitezei excesive, iar maşina sa a lovit lateral două autoturisme care veneau din sens opus. Două persoane au fost rănite, dar niciuna nu a suferit leziuni grave. Un şofer, care s-a răsturnat cu maşina într-o râpă de pe marginea DN 15, în localitatea Bicaz, n-a avut la fel de mult noroc. El a fost rănit grav, după ce-a pierdut control direcţiei, tot pe fondul neadaptării vitezei. Râpa era adâncă de 10 metri.

În zilele de vineri şi sâmbătă, poliţiştii au constatat săvârşirea a şapte infracţiuni în trafic, „campion” fiind un individ de 56 de ani din Telec, care conducea un autoturism prin Bicazu Ardelean, deşi nu avea permis, era beat, iar maşina avea autorizația de circulație provizorie expirată. Un tânăr de 26 de ani, din Roman, s-a ales şi el cu dosar penal după ce-a avariat trei maşini, iar poliţiştii au stabilit că era beat şi nu avea permis pentru nicio categorie de autovehicule. Ceilalţi „beneficiari” de dosar penal, majoritatea aflaţi sub influenţa alcoolului, au fost traşi pe dreapta înainte de a provoca vreun accident. (C. MIRCEA)

Articolul precedentÎn Neamț, olimpiadă fără olimpici nemțeni
Articolul următorGrup Est Security a pierdut Curtea Domnească