accident noaptea 04Un bărbat, de 74 de ani, a murit, joi, 14 ianuarie, în accident rutier, în localitatea Poiana Negustorului (Bacău). Bătrânul a fost lovit de un moped, iar cel care îl conducea a părăsit locul faptei. “Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat că, în jurul orei 2:20, bărbatul, care se deplasa pe un drum sătesc din localitatea Poiana Negustorului, a fost surprins și accidentat de un moped, al cărui conducător a părăsit locul producerii evenimentului rutier. În urma accidentului rutier, s-a înregistrat decesul pietonului. Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat un minor, de 16 ani, despre care s-a stabilit că a condus mopedul în cauză la momentul producerii evenimentului. De asemenea, din verificări a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, potrivit unui comunicat de presă.

Minorul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Amenzi de peste 32.000 lei pentru nereguli rutiere

În aceeaşi zi de 14 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Bacău au acționat în intervalul orar 9:30-12:00, pe principalele artere rutiere ale municipiului Bacău, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

“În cele două ore și jumătate de acțiune, cei 33 de polițiști din teren au constatat 144 de abateri de la normele rutiere, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.855 de lei”, potrivit unui comunicat de presă.

Au fost amendaţi 32 de conducători auto, care conduceau autovehicule cu viteză mai mare decât limita prevăzută pentru sectorul de drum pe care se deplasau, 13 şoferi, care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, dar şi 17 pietoni, care traversau prin loc nepermis. De asemenea, față de 14 conducători auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, iar în 3 cazuri s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare. (ZCH NEWS)