O femeie în vâstă de 40 de ani, din Bîrlad, s-a accidentat destul de serios astăzi, 13 mai, după ce-a alunecat pe o rădăcină în timp ce mergea pe o potecă din zona Casadei Duruitoarea, din masivul Ceahlău. Turista a căzut pe o pantă, cu un picior sub ea, şi a suferit o fractură cu deplasare.

Imediat după ce-am fost anunţat, am alertat echipajul canin care se afla în patrulare nu foarte departe de acea zonă”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. „După o jumătate de oră victima a fost găsită şi izolată termic pănă la sosirea echipei de suport. După sosirea echipei de intervenţie 2 din Baza Durău s-a acordat primul ajutor şi după imobilizarea membrului şi a victimei, s-a efectuat transportul cu UT 200 până la autospeciala salvamont”.

Femeia a fost transportată la Durău, de unde a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi dusă la spital. Atât ea, cât şi ceilalţi turişti din grupul cu care era aveau echipament serios de munte. Potecile din preajma cascadei sunt, însă, alunecoase, aşa că a avut ghinion, pur şi simplu.

C.M.

Articolul precedentFOTO&VIDEO CSM Ceahlăul-Bradu Borca, 90 de minute în 45 de instantanee
Articolul următorTOP 5 alimente pentru dezvoltarea SANATOASA a bebelusului tau
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.