Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Simionești (comuna Cordun), a suferit arsuri grave pe corp după ce s-a opărit cu lichid fierbinte. Incidentul s-a produs în dimineața de 21 noiembrie, în jurul orei 9:00, în timp ce bărbatul, angajat ca operator la fabrica de zahăr Agrana din Roman, a vrut să deblocheze o pompă.

„În momentul când a deschis vana de abur, a cedat garnitura de etanșare a robinetului și operatorul a fost împroșcat pe spate și mâini cu condens fierbinte. Accidentul de muncă este cu incapacitate temporară de muncă și este cercetat de o comisie din cadrul angajatorului, urmând ca raportul final să fie supervizat la noi”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

El a fost adus, marți (21.11) dimineață, cu ambulanța, la Spitalul Municipal de Urgenţă (SMU) Roman, unde medicii din Centrul de Primire a Urgențelor au stabilit că pacientul are arsuri de gradul I și II pe mâini, spate și arsuri punctiforme pe față și au decis transferul acestuia la Spitalul Județean de Urgență Neamţ, potrivit dr. Oana Onu, directorul medical al spitalului romașcan.

Victima a fost internată în Secția chirurgie plastică reparatorie și supus unei operații, care a decurs bine, fără alte complicații, declară dr. Silviu Verzea, directorul medical al Spitalului de Urgență Neamț. Bărbatul rămâne, în continuare, sub supravegherea medicilor chirurgi plasticieni. (C.I.)

Articolul precedentRomanul va avea ”civic alert”
Articolul următorApa Serv anunţă 36 de ore fără apă la Horia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.