Un tânăr, în vârstă de 17 ani, din Cristeşti, Iaşi, a fost accidentat grav duminică, 6 mai, după ce mopedul pe care-l conducea s-a izbit într-un autoturism Dacia Logan. La volan era un tânăr de 18 ani, din Vînători-Neamţ, care circula pe DN 15B, în direcţia Tîrgu Neamţ-Cristeşti şi care a ieşit dintr-o parcare şi a întors fără să se asigure. În urma impactului, mopedistul s-a ales cu o fractură de femur, iar pasagerul, în vârstă de 19 ani, a suferit policontuzii.

Conducătorul auto, care are permis de jumătate de an, a fost testat şi a rezultat că nu se afla sub influenţa alcoolului.

“În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel care conducea mopedul nu posedă permis de conducere. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, însă i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, a precizat agentul şef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ. (C.M.)