accident mortalACTUALIZARE 2: Autorul accidentului a fost prezentat, luni, 13 iunie, la Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au decis să încuviinţeze arestarea pentru 30 de zile.

*****

ACTUALIZARE 1: Poliţiştii l-au identificat pe autorul accidentului mortal de la Gherăeşti, iar duminică seară (12 iunie) l-au reţinut, pe bază de ordonanţă. Astăzi, 13 iunie, el va fi prezentat Parchetului Roman, cu propunere de arestare preventivă. Tânărul, care are 19 ani şi este din comuna Mirceşti (Iaşi), nu are permis de conducere. El i-a lovit mortal pe cei doi bărbaţi, care se aflau lângă o autoutilitară trasă pe dreapta şi şi-a continuat drumul. Autoturismul pe care-l conducea (marca Renault) a fost găsit avariat, cu urme specifice impactului. Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis. (C.M.)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, în noaptea de 11 spre 12 iunie, după ce-au fost loviţi de o maşină care şi-a continuat drumul.

Accidentul s-a petrecut pe E85 (drum supranumit pe bună dreptate „şoseaua morţii”), în localitatea Gherăeşti, la ora 3.30.

Cei doi erau pasageri într-o autoutilitară, care s-a stricat. Şoferul a tras pe dreapta, a văzut că are o problemă la cutia de viteze şi s-a apucat de reparat, iar pasagerii au coborât şi stăteau lângă maşină, când un autovehicul i-a lovit în plin. Până a ieşit şoferul de sub autoutilitară, autovehiculul care i-a omorât pe cei doi era departe. Omul a sunat la 112 şi a cerut ajutor, dar echipajul medical care s-a deplasat la locul accidentului nu a mai avut ce face pentru victime.

Unul dintre bărbaţi avea 42 de ani şi era din Boghicea, iar celălalt avea 41 de ani şi locuia în comuna Bâra. Poliţiştii au început cercetările imediat ce au fost anunţaţi, dar până duminică la prânz nu dăduseră de urma şoferului fugar.

„În cauză se fac investigaţii într-un dosar penal deschis pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a precizat subcomisarul Constantin Irina din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ. (C.M.)