0:00

Un eveniment rutier care s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale, a fost anunțat la numărul unic de urgență 112 prin sistemul automat eCall. S-a întâmplat în noaptea de 25/26 martie, iar la locul indicat de aplicație, pe DN 29A, între localitățile Horlăceni și Vârfu Câmpului, județul Botoșani, au intervenit două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Accident anunțat prin eCall, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Evenimentul a fost anunțat prin eCall, iar pompierii au constatat că un autoturism în care erau doi tineri, de 21 de ani, era oprit pe partea carosabilă, fiind ușor avariat. Conducătorul auto ar fi vrut să evite o căprioară, a ieșit de pe partea carosabilă, după care a revenit pe șosea. Cei doi tineri s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. Pompierii s-au asigurat că nu există riscul izbucnirii unui incendiu”, conform ISU Botoşani.

În cazul producerii unui accident rutier sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către serviciul de urgență a informațiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare. Imediat după impact, date precum coordonatele GPS, seria VIN, tipul vehiculului, tipul combustibilului utilizat și direcția de mers sunt furnizate de autovehiculele echipate cu eCall. Reglementările europene impun ca această tehnologie să fie instalată pe toate modelele de mașini proiectate și fabricate după luna aprilie 2018. (G.S.; FOTO: ISU Botoșani)

Articolul precedentLot extins al elevilor din Neamț pentru Olimpiada Națională de Informatică!
Articolul următorCazier pentru mită la polițist
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.