pietricica turism

Cezar Filip 2

* „paznicul” serverului de la Poliţia Piatra Neamţ, cercetat disciplinar

Ancheta care urmăreşte stabilirea vinovaţilor în scandalul generat de Cezar Filip face paşi înceţi. Deocamdată s-a stabilit doar cine era de serviciu la Poliţia Piatra Neamţ când filmuleţul care a aruncat imaginea poliţiei în aer a fost descărcat şi scos din instituţie.

Agentul Ionuţ Mihai este cercetat disciplinar pentru neglijenţa sa, dar superiorii lui spun că nu au deocamdată nici un indiciu că el ar fi descărcat imaginile, aşa că tot ce i se reproşează este că nu a „păzit” cum ar fi trebuit serverul. Sunt, în schimb, bănuieli în privinţa altor doi poliţişti, care s-ar fi ocupat cu scoaterea filmuleţului din poliţie şi cu postarea pe youtube. Numai că de la bănuieli la probe drumul este lung, mai ales că persoana care a creat contul de utilizator „Anne Marriee” nu a mai avut nici înainte, nici după postarea filmuleţului vreo activitate pe youtube. Este evident că acest cont, care nu întâmplător are numele Anne Marriee, având în vedere că pe adolescenta bătută o cheamă Ana Maria Tănase, a fost creat special cu scopul de a-l „decapita” pe Cezar Filip. Cine s-a ocupat cu această „activitate” a facut-o de undeva din afara oraşului şi, la o oră şi jumătate după ce a creat contul, a postat filmuleţul.

Conform declaraţiei comisarului şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care îl cercetează pe Cezar Filip pentru purtare abuzivă, nu a delegat nici un poliţist să facă „activităţi” în dosar. Dacă va găsit vinovat (şi e puţin probabil să i se reţină culpa şi nu intenţia), trimis în judecată şi condamnat chiar şi cu suspendare, Cezar Filip va trebui să-şi ia adio de la uniforma de poliţist. Deocamdată ofiţerul este pus la dispoziţie şi, după ce se va întoarce din concediul medical de 10 zile pe care îl are, i se va găsi un loc de muncă până la finalizarea anchetei. (C. MIRCEA)