0:00

Marți, 14 iunie și joi, 16 iunie sunt programate probele scrise la limba și literatura română și la matematică pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Pentru evaluarea națională sunt înscriși 4.010 elevi, dintre care 54 nu intră în examen întrucât sunt corigenți, repetenți, au plecat în alte localități ori au abandonat, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Neamț. Examenul este organizat în 113 școli cu personalitate juridică din județul Neamț. Intrarea elevilor în sălile de clasă se va face între orele 8-8.30, iar examenul începe la ora 9, cu distribuirea broșurii cu subiecte. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute, calculate după ce elevii au completat caseta de identificare din broșura.

Examenul este înregistrat video, fiecare clasă trebuind să aibă sisteme de supraveghere montate și funcționale. Pe broșura cu subiecte elevii scriu rezolvările doar cu stilou sau pix de culoare albastră și la desene sau scheme pot folosi creion. Elevii nu au voie să intre în sala de examen decât cu actul de identitate și ustensilele pentru scris, fără alte obiecte ajutătoare (cărți, notițe, ciorne, telefon, etc), riscând eliminarea dacă sunt prinși cu astfel de obiecte asupra lor.

Primele note vor fi publicate în ziua de 23 iunie, până la ora 14, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 16-19 și a doua zi, pe 24 iunie, între orele 8-12. Notele finale vor fi aflate în data de 30 iunie, iar repartizarea la liceu se face în data de 14 iulie.

C.I.

Articolul precedentCod galben de furtună în Neamț și Bacău
Articolul următorUn fir de nisip în deșert: amenzi de 3.000 de lei şi 3,5 mc lemn confiscat la Târgu-Neamţ