reclama autocenter

bac competente digitale

Absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie a acestui an sunt evaluați la proba de competențe digitale până în 21 iunie. Nu toți candidații înscriși la examen vor trece, însă, prin întrebările acestei probe. Peste 300 de elevi din județul Neamț și-au echivalat examenele prin intermediu cursurilor ECDL (permise europene de conducere a computerului) și nu vor face nici măcar act de prezență la această probă. Pentru echivalare, absolvenții au fost încadrați la nivelul «utilizator avansat» și «utilizator experimentat».

„Cursurile ECDL sunt alcătuite din două nivele. Primul conține 4 module și în urma absolvirii lui elevul își poate echivala rezultatele, primind calificativul de utilizator avansat. Cei care au trecut și de cel de-al doilea curs, care are încă 3 module, primește calificativul de utilizator experimentat”, a spus Florentina Ungureanu, Inspector Școlar de Informatică la ISJ Neamț.

Același reprezentant al inspectoratului susține că, până în momentul de față, examenul a decurs ”normal, fără incidente”. După primele două zile de evaluare, peste 2000 de elevi au trecut de proba de competențe digitale.

(M.T.)

Articolul precedentAcoperișuri stricate la grădinițele din Roman
Articolul următorSimpozion pentru dezvoltarea Romanului