Sindicaliștii cer modificarea calendarului concursurilor pentru directorii de școli și, ca să nu mai fie suspectați că reacționează la comandă politică, au găsit înțelegere la fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, acum senator și persoană influentă în Comisia pentru Învățământ a Camerei parlamentare superioare.

După ce, ani de zile, au militat pentru organizarea lor, acum, cei din fruntea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ pun sabia amânării deasupra concursurilor pentru directori de școli, declarându-se nemulțumiți de… organizare. FSLI și-a expus motivele într-o misivă trimisă ministrului Educației, Mircea Dumitri, dar, deloc coincidență, și Senatului. Și, din nou deloc coincidență, tot la propunerea FSLI, în aceeași zi de 14 septembrie au și avut loc discuții pe tema amânării concursurilor. ”La propunerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senat a convocat Ministerul Educației și reprezentații celorlalate federații reprezentative pentru a discuta carențele și disfuncționalitățile apărute la nivelul ordinului de aprobarea a metodologiei privind organizarea concursului de directori. Din partea comisiei de la Senat, au participat Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu, Cristiana Anghel, Marin Burlea, Mihnea Costoiu și Cătălin Croitoru. De la Minister au particpat secretarii de stat Monica Anisie și Andras Kiraly, iar de la FSLI au fost secretarul general și un vicepreședinte. În urma discuțiilor, zice președintele FSLI, ținând cont de argumentele prezentate, Comisia pentru Învățământ din Senat a hotărât să solicite ministrului Educației amânarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori, astfel încât acesta să poată fi organizat în condiții optime fără bulversarea activității din sistemul de educație”, a precizat Gabriela Grigore, secretar al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a introdus o modificare legislativă a Legii Educaţiei, prin care concursurile pentru directori ar putea fi amânate până vara viitoare, deşi, potrivit programării ministerului, ele trebuie să aibă loc în luna octombrie a acestui an. Ba, mai mult, cei interesați deja s-au apucat de pregătiri intense.

Adresa înaintată de FSLI ministrului Educației, cu solicitarea de modificare a calendarului de desfășurare a concursului o puteți studia în cele ce urmează. Alegerile parlamentare din acest an vor avea loc pe 11 decembrie. Campania începe cu 30 de zile înainte. (M.T.)

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/09/Adresa_FSLI_concurs_directori.pdf

 

Articolul precedentFOTOGRAFII Săptămâna Europeană a Sportului la Piatra Neamţ
Articolul următorIncendiu la Şcoala din Dobreni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.