reclama autocenter

Vasile Miriuta si Emil Dica

FC Ceahlăul l-a prezentat oficial pe Emil Dică, ultima achizitie a clubului pietrean. Cânu și Stana s-au ocupat de primirea mijlocașului în vestiar. Dică are în palmares titlul național cucerit cu CFR Cluj (2010), victorii în Cupa României cu Rapid (în 2006 și 2007) și CFR Cluj (în 2010), dar și două succese în Supercupa României cu aceleași echipe. De asemenea, Dică este sfertfinalist al Cupei UEFA în ediția 2005-2006, când evolua la Rapid. El nu a fost inclus în lotul Ceahlăului pentru partida de la Ploiești, deoarece antrenorul Vasile Miriuță consideră că nu este pus la punct cu pregătirea fizică. Miriuță a dezmințit şi zvonurile că ar pleca la Dinamo, dar a recunoscut că este echipa lui de suflet, de când avea 6 ani.

Dică nu joacă la Ploiești

Emil Dică este jucătorul pe care Vasile Miriuță și conducerea Ceahlăului au încercat să-l convingă să vină la Piatra Neamț încă de acum o lună. I-au prezentat proiectul clubului și i-au garantat stabilitatea financiară, ca factor esențial de convingere. Cunoscut ca un jucător cerebral, mijlocașul a renunțat să mai gândească cu inima și a ajuns la Piatra Neamț, spre liniștea antrenorului Vasile Miriuță. ”Dică este un jucător foarte bun, pe care atât eu, cât și conducerea ni l-am dorit la echipă. Au fost discuții începute cu o lună în urmă, dar, problemele Rapidului au făcut ca semnătura lui să întârzie. În final, mă bucur că am transferat un jucător ca Emil Dică și sunt sigur că el ne va ajuta foarte mult”, a declarat tehnicianul nemţean. Antrenorul principal al pietrenilor nu-l poate folosi în meciul contra Petrolului, care se va disputa sâmbătă, 17 august de la ora 19.30. ”El s-a pregătit la Rapid, dar știți cum e, au fost probleme mari acolo. Am vorbit cu Victor Asamoah și îi vom face un program special de pregătire. Îl vom ajuta să-și revină la forma care l-a consacrat, pentru că sunt sigur, ne va ajuta și el pe noi. Avem la dispoziție 3 săptămâni și vom trasa un program special pentru Dică”, a mai precizat Miriuţă.

Fără probleme de adaptare

Emil Dică a făcut deja cunoștință cu jucătorii Ceahlăului și spune că nu va avea probleme în a se adapta condițiilor de la echipa pietreană. ”Aici este un proiect interesant, o echipă schimbată în bine față de anul trecut. Am văzut meciurile Ceahlăului și chiar mi-a plăcut cum a jucat echipa. Cunosc toți jucătorii din lot”, a dezvăluit Dică. Acesta regretă despărțirea de Rapid, deși se află la a patra echipă din România la care evoluează. ”Rapid este echipa mea de suflet. Sper să nu intre în faliment și să rămână în Liga a II-a, măcar. Sper ca noii patroni să facă ceva pentru Rapid, pentru că, până acum doar au vorbit”, a declarat Emil Dică. ”Vă dați seama că eu nu am venit la Ceahlăul să mă bat pentru evitarea retrogradării. Pentru mine nu este o performanță dacă termin pe un loc care să ne permită rămânerea în prima ligă. Sunt obișnuit altfel și sper ca să facem o figură frumoasă, să fim surpriza plăcută a acestui campionat. Trebuie să muncim foarte mult la antrenamente. Cu multă seriozitate, cu multă muncă, disciplină tactică, poți să realizezi ceea ce au realizat cei de la Pandurii, sau cei de la Astra. Nu cred că la începtulul campionatului trecut  se gândea cineva că Pandurii va termina pe locul doi”, a mărturisit mijlocașul Ceahlăului. Dică a dezvăluit și cine l-a convins să semneze cu Ceahlăul un angajament care se întinde pe durata a 3 ani: ”Antrenorul, Vicențiu Iorgulescu și acest proiect care există aici”. Emil Dică a mai precizat că este prieten bun cu Stana și Cânu, cei care l-au primit cordial în vestiarul Ceahlăului. ”Din câte știu, Ceahlăul este printre puținele cluburi care nu au probleme financiare. Oricum, eram obișnuit să joc fără bani. Vorbesc de ultimul an, dar nu îmi pare rău că m-am întors la Rapid, pentru că, v-am spus, este echipa mea de suflet și chiar dacă nu am primit niciun ban, pentru mine a contat foarte mult să îmbrac tricoul Rapidului”, a declarat Emil Dică.

Miriuță nu pleacă la Dinamo. Deocamdată

Vasile Miriuță a ținut să dezmință zvonurile care-l dădeau transferat la Dinamo. ”Nu m-a curtat nimeni de la Dinamo. Eu sunt dinamovist. Este echipa mea de suflet de la 6 ani, dar mă simt bine la Ceahlăul. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine împreună cu conducerea, cu jucătorii, pentru că făcându-ți treaba bine, te apreciază toată lumea”, crede Miriuță. Acesta spune că echipa sa va avea de suportat presiunea tribunelor la Ploiești, dar și atacurile susținute ale gazdelor. ”Petrolul este o echipă foarte bună, cu un joc ofensiv foarte bun. Nu degeaba s-au calificat mai departe în Europa League, când puțini mai credeau în ei. Au jucători buni, precum Grozav, dar și noi avem fundași buni, care se vor ocupa de el. Publicul este unul aproape de echipă, care crează o atmosferă fantastică, dar asta nu ne deranjează. Jucăm la victorie, la Ploiești”, a avertizat Miriuță. Antrenorul pietrenilor nu-i va putea folosi în meciul de la Ploiești, pe lângă Dică, pe Popadiuc, care abia a ajuns în cantonamentul Ceahlăului de la echipa națională de juniori, dar și pe Lopez Garcia, care se tratează la clinica echipei Bayern Munchen, din Germania. Partida dintre Petrolul și Ceahlăul, din etapa a V-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, 17 august, de la ora 19.30 și va fi transmisă în direct de canalul Dolce Sport.

Emil Dica

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentLifturi la Bălțătești
Articolul următor„În abecedarul meu nu figurau numele lui Eminescu sau Creangă, ci doar al lui Stalin”