0:00

A uitat o lumânare aprinsă şi-a adormit; un vecin a salvat-o, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO bătrână din Piatra-Neamţ ar fi putut muri sufocată, duminică după-amiază (21 februarie), dacă un vecin nu ar fi văzut fumul gros care ieşea pe geamul bucătăriei. Femeia, care locuieşte într-o garsonieră de pe Aleea Ulmilor, a lăsat o lumânare aprinsă pe frigider, s-a dus în cameră şi a adormit. A avut noroc cu vecinul care a văzut fumul, a bătut puternic în uşă până a trezit-o şi a sunat la pompieri.

Lumânarea a ars în totalitate şi a aprins o bucată de muşama şi partea de deasupra a frigiderului”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Frigiderul s-a degradat, iar bucătăria este afumată. Bătrâna n-a avut nevoie de îngrijiri medicale”.

Pentru că nu este primul incendiu provocat de lumânările din parafină în suport de plastic lăsate să ardă pe frigider (case întregi s-au făcut scrum de la astfel de „căndeluţe”), pompierii le recomandă cetăţenilor să nu lase lumânările nesupravegheate şi, pentru siguranţă, să le aşeze pe suporturi sau platforme din materiale care nu se aprind. O banală farfuriuţă poate salva o casă de la incendiu.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentFamilie lovită de de două ori de incendiu în două zile
Articolul următorDublul asasinat din Italia, o „pată ruşinoasă” pentru Ghindăoani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.