Știre actualizată. A patra doză de vaccin poate fi administrată de luni, 16 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Judeţul Neamţ a primit, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, 90 de doze de vaccin anti-COVID 19 pentru cei care doresc să primească cea de-a patra doză.

“129 de cabinete medicale de medicină de familie au încheiat contracte de vaccinare și testare COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat, astăzi,  (12 mai –n.r.) 90 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech, care vor fi distribuite cabinetelor medicale de medicină de familie.

Vaccinul va fi distribuit către cele 5 cabinete medicale care au solicitat vaccin: 2 din Piatra Neamț, 1 din Crăcăoani, 1 din Dragomirești și 1 din Roman.

Doritorii vor contacta medicul de familie pentru a afla cum se pot vaccina la cabinet! Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!“, precizează DSP Neamţ într-un comunicat de presă.

Știre inițială: Ministerul Sănătăţii anunţă că administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Aceasta poate fi solicitată de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.

„Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele  peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager”, transmite astăzi, 11 mai, Ministerul Sănătăţii.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. 

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital”, menționează aceeași sursă.

În judeţul Neamţ rata de infectare COVID-19 era de 0,22 la mia de locuitori, ieri, 10 mai, cu 40 de cazuri în Piatra Neamţ, 19 în Roman şi 13 în Târgu Neamţ, în ultimele 14 zile.

La nivel naţional erau 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 111 reinfectaţi, cu 427 mai multe decât în ziua anterioară.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn bărbat din Țibucani a murit după ce a căzut într-o fântână
Articolul următor210 tineri din Piatra Neamț au fost pregătiţi în IT prin programul Generaţia Tech
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.