pietricica turism

 

Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din satul Brășăuți, comuna Dumbrava Roșie, a făcut infarct, după ce a muncit la fân două zile, în soare. Deși avea amețeli și a vomat de câteva ori, bărbatul a continuat să muncească, chiar și la orele amiezii, pe caniculă.

Sâmbătă, 15 iunie 2019, i s-a făcut rău și a căzut pe câmp. Familia a sunat la 112 și a cerut ajutorul medical de urgență. Bărbatul a fost adus cu ambulanța la spital, în stop cardio-respirator și cu febră de 42 grade. Medicii din UPU au continuat să-l resusciteze, dar n-a mai putut fi salvat, potrivit celor declarate de Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 32 de persoane au ajuns de urgență la spital, cu probleme de sănătate, agravate și pe fondul disconfortului termic din ultimele două zile. Canicula îi afectează mai ales pe cei cu afecțiuni cardiace, neurologice, de aceea medicii le recomandă să nu întrerupă tratamentul, să se hidrateze suficient și să mănânce alimente proaspete, ușoare. Copiii și persoanele vârstnice trebuie să evite căldura sufocantă și efectele soarelui între orele 11-17, dar în special în timpul amiezii.

(C.I.)