Un bărbat din Roman care a venit acasă, de la muncă, din Germania, s-a ales cu o grămadă de probleme după ce, la coborârea din cursa de transport persoane, a luat un troler nerevendicat de nimeni. S-a întâmplat pe 21 februarie 2023, când cursa de pe ruta Olanda-Germania-România ar fi trebuit să oprească în Oradea dar, dintr-o eroare, a ratat stația și s-a oprit abia la Roman. Când romașcanul a coborât ultimul din microbuz, a luat cu el trolerul negru de care nu întreba nimeni.

Acasă a deschis pachetul și a găsit 11 kilograme de stupefiante. Imediat a anunțat autoritățile. Anchetatorii, interesați să afle traseul drogurilor precum și adevăratul proprietar, l-au pus pe romașcan să sune la numărul de telefon menționat pe troler. A răspuns bărbatul care ar fi trebuit să ridice bagajul la Oradea. Sub supravegherea oamenilor legii, s-a convenit ca beneficiarul real al drogurilor să se deplaseze la Roman și să preia trolerul, contra sumei de 2.000 de euro.

Pe 22 februarie a fost reținut cel care trebuia să ridice drogurile dar și cel cu mașina căruia venise de la Oradea, ambii fiind ulterior arestați de magistrații din cadrul Tribunalului Neamț. În ceea ce privește conținutul valizei, au fost destul de expliciți magistrații Tribunalului Neamț: “4.990 comprimate sub forma unei bufnițe și logo-ul PANAMA, cantitatea totală de 3,265 kg substanță solidă, incoloră, formă neregulată, 2,192 kg substanță solidă, culoare maronie, formă neregulată, 3,481 kg substanță solidă, culoare albă, formă neregulată, 1.905 kg substanță lichidă, tip pastă, culoare albă și 4 folii a câte 500 de bucăți fiecare, timbre ce au pe o față o căpșună (în total 2.000 timbre)”.

A luat un troler nerevendicat și s-a ales cu 11 kilograme de stupefiante, ZCH NEWS - sursa ta de informații

(G. S.)

Articolul precedentDeputat PNL, Mara Calista: „De astăzi avem legea prin care instituim Programul Săptămâna conştientizării depresiei postpartum!”
Articolul următorPericol de avalanşă în lanţul muntos Ceahlău-Călimani-Bistriţei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.