0:00

A început prorgamul Start-Up Nation 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSituația economică precară actuală și crizele care sunt la orizont înseamnă că mediul de afaceri din România are nevoie de orice sprijin pe care îl poate obține. Unul dintre programele guvernamentale menit să ajute noii întreprinzători sau firmele înființate recent este Start-Up Nation.

Programul Start-Up Nation 2022 începe astăzi, 19 iulie, cu un buget alocat de 520 de milioane de lei. „Firmele vor putea accesa până la 200.000 lei, sub formă de fonduri nerambursabile, care se adresează unui număr total de 55.000 beneficiari pe durata întregului program”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.

Antreprenorii care doresc să îmbunătăţească performanţa economică a noilor afaceri pe care le administrează au posibilitatea de a obţine fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei Înscrierile se vor putea efectua exclusiv online, până la începutul lunii septembrie”, a declarat Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, citat de economica.net.

Pot beneficia de granturi doar întreprinderile mici și mijlocii înființate începând cu data de 1 ianuarie 2020. Aplicanții vor avea obligația de a crea și menține locuri de muncă. Cei care se angajează să creeze un singur nou loc de muncă vor putea obține o sumă de maxim 100.000 de lei în timp ce suma maximă, de 200.000 de lei poate fi obținută doar vor fi create două locuri de muncă noi.

Înscrierile se face online pe site-ul de granturi IMM Recover, cererile putând fi depuse până la data de 1 septembrie, ora 20.00.

Z.C.

Articolul precedentTitularizare 2022 în Nord-Est: 24 note de 10, Neamț și Bacău au cea mai mare promovabilitate
Articolul următorJumătate din terasele sezoniere verificate de Poliția Piatra Neamț funcționează fără avize
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.