0:00

A început programul Rabla pentru Electrocasnice – ediția a doua din 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministrația Fondului pentru Mediu a anunțat că astăzi, 21 noiembrie 2022, de la ora 10:00, încep înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice, program national de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Persoanele fizice au la dispoziție 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

Bugetul alocat pentru această ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei. Echipamentele incluse în program și valoarea voucherelor sunt:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase,  aparate de aer condiționat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, uscătoare de rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile“, anunță AFM. Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului. (G. S)

Articolul precedentDouă persoane și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a derapat și a lovit un camion
Articolul următorȘtire actualizată. Drum blocat la ieșirea din Bicaz Chei spre Harghita: un brad a căzut pe șosea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.