0:00

Prima sesiune a Bacalaureatului a debutat, astăzi, 6 iunie, cu proba orală la limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile.

A început Bacalaureatul!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Subiectele pentru proba orală de limbă română cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute„, spun reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativele admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență – experimentat, avansat și mediu. Până pe 16 iunie vor avea loc probele orale, iar din 26 iunie încep probele scrise. Primele rezultate se vor afişa pe 5 iulie. În aceeaşi zi pot fi depuse şi contestaţiile.

„Urăm succes tuturor elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat! Urmează o perioadă grea, dar ne exprimăm încrederea că la final ne vom bucura împreună de un procentaj foarte bun pentru județul Neamț la acest important test de maturitate„, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

Elevii participanți la olimpiade, dar și cei care au fost acceptați, în etapa preliminară la universități din străinătate susțin deja Bacalaureatul într-o sesiune specială care se va încheia pe 9 iunie. Maria-Florina Acatrinei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, este singura elevă din județ, care susține Bacalaureatul în sesiune specială. (Ana MOISE)

Articolul precedentACTUALIZARE Patronul Casei de blănuri Langellotti, grav accident de muncă
Articolul următorVoleibaliștii juniori pietreni, pe locul 6 la Baia Mare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.