isu proiectil 02Un bărbat, de 53 de ani, din satul Lunca (Vânători-Neamţ), a avut ghinionul, joi, 22 octombrie, de a descoperi trei elemente de muniţie, informează ISU Neamţ, printr-un comunicat de presă.

Evenimentul s-a produs la ora 11:09, iar bărbatul a anunțat imediat Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț. El lucra la temelia unui gard când a făcut descoperirea.

“Echipa pirotehnică a unității, formată din doi subofițeri, a ridicat cele trei proiectile explozive calibru 75 de mm, în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii în condiții de siguranță. Militarii au efectuat cercetarea zonei, pe o suprafață de 10 mp., și nu au descoperit alte elemente de muniție”, se precizează în comunicat.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Petrodava” Neamț reamintește modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunțați imediat evenimentul, prin apel la 112;
  • Nu atingeți elementele de muniție, declanșarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolați zona și nu permiteți nimănui accesul în apropierea elementelor de muniție, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiții de siguranță. (ZCH NEWS)
Articolul precedentNemţeni, raid după portofele, la Buhuşi!
Articolul următorPăcăleală de 60.000 lei cu metoda “Accidentul”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.