lei moldovenestiUn bărbat de 31 de ani, cetăţean român, a fost surprins, la Albiţa, astăzi, 23 octombrie, având asupra sa 4.200 de lei moldoveneşti (aproximativ 200 de euro), în bancnote falsificate, se precizează într-un comunicat de presă.

Ca mai toţi cei aflaţi în situaţia sa, bărbatul a declarat că a găsit banii.

“Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse și nedeclarate, pe corpul bărbatului, 89 pachete țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova. Totodată, s-a stabilit ca tânărul avea asupra sa suma de 4.200 lei moldovenești (21 bancnote în cupiura de 200 lei), toate bancnotele având aceeași serie. Lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că bancnotele nu îndeplinesc elementele de siguranță ale unor bancnote autentice, acestea fiind false total. Cu privire la cele constatate, G. F. a declarat că în urmă cu câteva zile a găsit în Piața Centrala a municipiului Chișinău 25 bancnote lei moldovenești, din care a aruncat 4 bancnote fiindcă erau ude și murdare și că pe celelalte 21 de bancnote le-a păstrat, deși a intuit că sunt false, fiindu-i teamă să le predea autorităților competente din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector principal de poliție Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura reținerii țigaretelor în valoare de 396 lei și sancționarea contravențională a persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei. Pe numele tânărului, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de monedă străină falsificată. (ZCH NEWS)

Articolul precedentComisia juridică a Camerei Deputaţilor o scapă pe Udrea de DNA! Plenul va decide!
Articolul următorDesene de la copii pentru pompieri GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.