Un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț, care a fugit din țară chiar înainte de a fi condamnat la închisoare, a fost reperat în Marea Britanie, de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ, care au colaborat cu Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. În ziua de 18 septembrie, bărbatul a fost depistat și reținut în Marea Britanie, iar ulterior a fost adus în țară și încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Bărbatul era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”De asemenea, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Iaşi, l-au condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, respectiv 9 luni de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier”.

Infracțiunea de bază pentru care individul în cauză a primit 4 ani de închisoare constă în emiterea a 19 facturi fiscale, prin care a atestat, în mod nereal, că a prestat către o societate comercială, servicii de consultanţă în valoare de 4.252.960 de lei. Scopul a fost ca firma ”beneficiară” să scape de plata TVA și a impozitului pe profit.  Povestea s-a petrecut în 2010, iar 5 ani mai târziu bărbatul a fost cercetat în alte două dosare penale, de data asta pentru că a condus fără permis și a fost prins de polițiștii din Alba și din Iași. (C.M.)